Do what you love and love what you do

Het is een quote die al jaren over het internet zwerft. Natuurlijk is de gedachte erachter geweldig. Alleen dat doen wat je leuk vindt en daar optimaal van genieten. Toch is het fijn als je aan het eind van de dag je huur kan betalen en misschien wat beleg op een schamele boterham kan pakken.

In een ver verleden ben ik ooit afgestudeerd als werktekenaar. Een beroep dat al lang niet meer bestaat. Ik zou ook niet eens meer weten hoe ik het zou moeten beoefenen. Het was iets met contactkasten, films en drukwerk drukklaar maken. De term veranderde na mijn afstuderen in DTP; desktoppublishing. Hetzelfde drukwerk drukklaar maken maar dan digitaal. Het bestond vooral uit technische informatie uitvoeren. Er was weinig ruime voor creativiteit. In de drukkerijen hing meer een ‘Do as you’re told’ sfeer dan ‘Do what you love’

Alhoewel ik de baan nodig had, bleef de kleine rebel in mij groeien. Stiekem toch wat meer vormgeving, stiekem toch wat dingen veranderen dat het er mooier uit zag. Suggesties doen „Vrouwen horen niet op de werkvloer!” riep mijn dikke sigaar rokende baas destijds op brute wijze. „Vrouwen horen thuis in de keuken!” als hij weer eens briesend de werkvloer op kwam hobbelen.

Ik nam zijn advies ter harte en vertrok. Of eigenlijk, eerlijk gezegd, ik werd ontslagen omdat ik zwanger was. Dat mocht destijds nog gewoon. Ik kocht een klein bureautje en zette dat in mijn keuken omdat er in de rest van het huis geen plek was. Een mooie iMac kwam er boven op de staan en zo zat ik volgens de norm in de keuken maar creëerde daar de mooiste dingen.

Toch was de rebel in mij nog steeds niet tevreden. Er moet meer zijn dat dit. En er was meer dus toen er letterlijk meer ruimte kwam in mijn huis, kwam er ook meer ruimte in mijn creativiteit. Mijn bureau verhuisde naar een leegstaande kamer. Er kwam een tekentafel bij. Oh wat voelde dit goed.
Het eerste prentenboek was al snel een feit. Het smaakte naar meer, beter, leuker. Er kwamen meet prentenboeken. Ondertussen liggen er al vier kinderboeken in mijn virtuele winkel samen met het artwork wat ik regelmatig maak.

Wat is dit leuk om te doen! Love what you do and do you what you love and I love it. Een vijfde en zesde boek liggen al in de broedmachine te broeden. Nieuwe ideeën voor artwork dwarrelen regelmatig naar boven. Dit is what I love and this is what I want to do. Dit wil ik blijven doen.

Toch is er nog één klein cruciaal dingetje wat ik onder de knie moet krijgen….sales want als een echte creatieveling is dat niet één van mijn betere kwaliteiten. Vele video’s, boeken en cursussen verder, heb ik alleen geleerd dat salesmensen hun sales video’s verkopen over sales en dat is hun verdienmodel. Zij vertellen mij hoe zij mij genept hebben door een cursus te kopen waarin zij vertellen over hoe ze me de video hebben verkocht. Dat is me tot nu toe wel duidelijk. Maar wat is dan wel de ultieme tip?
Als jij dat wel weet, laat dat dan vooral hieronder achter in de comments. Ik hoor graag jouw tip, idee of absolute aanrader! Reviews en complimentjes zijn natuurlijk ook altijd welkom!

Loading

Door deze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website staan op "cookies toestaan" om u de best mogelijke ervaring te bieden. Als u deze website blijft gebruiken zonder uw cookie-instellingen te wijzigen, of wanneer u op "Accepteren" klikt, stemt u hiermee in.

Sluiten