“WAUW wat onzettend gaaf!!!!!!!!!!!!!!”

Geïrriteerd door het verkeer wat al vroeg voorbij raast onder mijn raam, word ik weer te vroeg uit mijn slaap getrokken. Wat haat ik het hier toch, denk ik bij mezelf terwijl ik m’n mobieltje van de oplader trek en open swipe. Ik knipper even met mijn ogen. De razende verkeersherrie verdwijnt abrupt naar de achtergrond.

“OMG ik ben zo blij.”

Ik glimlach en grinnik en voel een warm gevoel van trots omhoog borrelen. Een maand geleden kreeg ik een email van iemand die via via van mij had gehoord, mijn gepubliceerde boeken had gezien en had gevraagd of ik haar boeken ook wil illustreren.
Natuurlijk zei ik daar geen nee tegen. Ik vond het zelfs heel bijzonder hoe alles precies op het juiste moment, op de juiste plek valt, alsof er een engeltje daarboven de regie over mijn leven heeft en wist wat de volgende stap moest zijn.

Na wat Skype-sessies en schetsen ben ik aan de slag gegaan om uiteindelijk met het samengeknepen billetjes zenuwachtig de eerste illustraties door te sturen. Terwijl het dreamteam om mij heen al die tijd al heeft geroepen dat ik me nergens zorgen om hoefde te maken, was ik toch niet helemaal zeker van mijn zaak. Maar zeg nou zelf, wanneer ben ik dat nou wel? En hoort dat niet een beetje bij een creatief persoon?

“Dit wordt zo gaaf. Ik ben zo blij.”

Het enthousiasme spat van de mail in mijn inbox. Het is nog donker buiten en eigenlijk te vroeg om al aan het werk te gaan maar ik kan het niet laten. Haar enthousiasme is aanstekelijk en ik kan niet wachten om verder te gaan met dit geweldige boek.
Met een hete kop thee kruip ik weer heerlijk achter mijn tekentafel. Hier hoor ik het verkeer minder en de vogels meer, wat me oprecht gelukkig maakt. Ooit, ooit zal ik in een huisje wonen waar ik alleen maar vogels hoor en hele dagen heerlijk bezig kan zijn met illustreren en schrijven. Maar tot die tijd ploeter ik hier door in de herrie van de Randstad.

Heb je ook ideeën voor een boek maar struikel je over het uitgeefproces? Stuur me een mailtje en wie weet komen we er samen wel uit!

Loading

Door deze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website staan op "cookies toestaan" om u de best mogelijke ervaring te bieden. Als u deze website blijft gebruiken zonder uw cookie-instellingen te wijzigen, of wanneer u op "Accepteren" klikt, stemt u hiermee in.

Sluiten