‘Serendipity’ roept iemand op Twitter wanneer ik in een paar tekens mijn grappige en bijzondere verhaal vertel. Ik moet hier wel een beetje om grinniken natuurlijk. Hij had nooit kunnen weten dat Serendipity ook nog eens mijn all-time favoriete film is. Wikipedia verklaart het als volgt: ‘Serendipiteit is het vinden van iets onverwachts en bruikbaars, terwijl de vinder op zoek was naar iets totaal anders of het geluk om door door puur toeval heerlijke ontdekkingen te doen’.

Begin april stuurde ik twee van mijn kinderboeken naar Australië. Het idee voor ‘Charly gaat op reis‘ is in Australië ontstaan, toen ik voor de eerste keer drie weken bij mijn oom op visite was. Het werd tijd Charly terug naar huis te sturen, daar waar alles is begonnen. Ik pakte de boekjes netjes in, deed er een kaartje bij en stuurde het, op hoop van zegen, naar Byford. De post in Australië is altijd al slecht geweest, zowel ingaande post als uitgaande post. De aantal brieven en pakjes die hier niet aangekomen zijn, is niet meer te tellen maar ook de kerstkaarten en pakjes van uit Nederland kwamen vaak pas in de zomer of helemaal niet aan. Fingers crossed toen ik het pakketje op de bus deed.

Volgens de tracker zou het pakje er 10-14 dagen over doen. Dus toen ik mijn oom na veertien dagen vroeg of er al wat bij de post zat, keek hij erg verbaasd. Nee niks. Er ging nog een week over heen en er kwam niets binnen terwijl de post tijdens de C-19 crisis toch vaker is gaan lopen. Ik zag mijn boeken als verloren. Kak! Tot ik ineens na drie weken een berichtje op Whatsapp kreeg van Oom. Hij had de boeken ontvangen. Ze waren verkeerd bezorgd. Zijn overburen hadden het pakketje gekregen en blijkbaar open gemaakt. Niet veel later stonden ze bij hem aan de deur met excuses dat het pakketje open was en de vraag waar ze deze boekjes konden bestellen want ze waren zo geweldig.

Niet veel later sprak ik Oom op Skype, zoals we regelmatig doen. Hij wilde graag een nieuwe bestelling voor het aantal boeken doorgeven want er waren verschillende mensen die graag een boek wilde hebben. ‘Oh en wanneer komt je derde uit? want dan kun je die gelijk mee sturen. We zitten er op te wachten!’ Heel even voel ik me een echte celebrity.  Wat een schitterend compliment en wat ben ik blij met de fijne reacties van mensen die mij niet eens kennen.

‘Nog een paar illustraties en dan wordt dat boek ook gepubliceerd.’ zeg ik tegen hem. Als we afscheid hebben genomen op Skype, kruip ik met een grijns weer achter mijn tekentafel. Die Charly! Mijn oma zei het vroeger altijd al: een spin in de morgen, brengt kommer en zorgen maar een avondspin brengt zegening’. Mijn Charly is duidelijk een avondspin want hij laat deuren voor mij opengaan die zonder hem zeker gesloten waren gebleven.

Twijfel je nog of jouw boek publiceerwaardig is? Stuur me een berichtje en ik bespreek graag de mogelijkheden met je!

Loading

Door deze website te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website staan op "cookies toestaan" om u de best mogelijke ervaring te bieden. Als u deze website blijft gebruiken zonder uw cookie-instellingen te wijzigen, of wanneer u op "Accepteren" klikt, stemt u hiermee in.

Sluiten